Basket 0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Ko naš imunski sistem izbere beta glukane.

Jesensko-zimski časi so polni izzivov za naš imunski sistem. Mi mu pri vrhunski obrambi seveda poskušamo kar se da najbolje pomagati, zato zamenjamo temperaturam bolj primerno garderobo, posežemo po toplih napitkih in različnih prehranskih dodatkih. Pri uravnavanju delovanja imajo pomembno vlogo tudi beta glukani.
Ko naš imunski sistem izbere beta glukane.

Kaj so beta glukani in kako uravnavajo imunski sistem?

Beta glukani so nič drugega kot topne vlaknine. Če pogledamo iz kemijskega vidika so to dolge, med seboj povezane, verige molekul glukoze, ki jih z nadpomenko poimenujemo kar polisaharidi. Prisotni so v številnih živilih, a zdaleč najboljši prehranski viri beta glukanov so: kvas, ovseni kosmiči, gobe in alge. Predstavljajo ene najbolj preučevanih bioaktivnih molekul. Glede na znanstvene raziskave delujejo neposredno na naš imunski sistem in uravnavajo imunski odziv, kar se kaže z njihovim protimikrobnim in protiparazitskim delovanjem.

Za uživanje zdravih oseb so varni, kljub temu pa se jih odsvetuje nosečnicam, ženskam v obdobju dojenja, osebam alergičnim na glive ali sire in bolnikom na imunosupresivih, kortikosteroidih ali antikoagulantih (imena različnih zdravil).

Kako delujejo? 

Ker jih zaužijemo skozi usta, vzpostavijo stik z imunskim sistemom v tankem črevesju, kjer se nahaja med 70 % do 80 % limfatičnega tkiva, ki je pomembno za imunost pri človeškem organizmu.

  • Beta glukani neprebavljeni prispejo do imunski celic v črevesju, kjer se prepoznajo.
  • Te imunske celice beta glukane »pojedo« in se posledično aktivirajo.
  • Aktivirane imunske celice sprožijo večstopenjski imunski odziv: najprej »pojedo« škodljiv organizem, potem sprožijo vnetni odziv z izločanjem posebnih snovi, ki so usposobljene za boj s točno določenim škodljivim organizmom.

Terranovini Beta glukani plus, kompleks

Beta glukani plus so Terranovin odgovor na pandemične čase. Gre za eno najbolj kompleksnih, integrativnih in inovativnih prehranskih dopolnil na trgu, saj vsebuje živila (zdravilne rastline, fitospojine in mikrohranila) z dokazanim fiziološkim delovanjem na imunski sistem.

Poleg 1,3 in 1,6 beta glukanov, izoliranih iz kvasovke Saccaharomyces cerevisae, vsebuje še vitamin C in cink, ki imata vlogo pri delovanju imunskega sistema ter ščitita celice pred oksidativnim stresom. Vitamin C zmanjšuje tudi utrujenost in izčrpanost, cink pa ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Dodatno podporno nudi naravni Magnifood, v katerem se skrivajo rastline bodisi s protimikrobnimi, protivirusnimi, antioksidativnimi ali adaptogenimi lastnosti. Več o izdelku si lahko preberete TUKAJ.


Nazaj na seznam

Kreditne kartice

Maestro Mastercard Visa

Brezplačna poštnina

Izkoristite brezplačno poštnino ob nakupu nad 50 eur.

Nakupuj

Avemed d.o.o.

Ekskluzivni zastopnik blagovnih znamk Terranova, Wiley's Finest, P'URE Papaya Care, EcoZiz, Bioandina, Novexpert, Strath, Elete in Bio-Nature.

  Kajakaška cesta 40b, 1211 Ljubljana-Šmartno, Slovenija
  040 825 456
  info@avemed.si