Basket 0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Prebava in črevesje

Dobra prebava ni samoumevna.

Probiotični kompleks s prebiotiki
5 najbolj varnih, dobrih bakterij nagovori porušeno mikrobioto
Prebava
28.46€
NAGRAJEN IZDELEK
Prebavni encimi s probiotiki, kompleks
Za optimalno prebavno funkcijo
Prebava
29.93€
NAJBOLJ PRODAJANO
Prebavni encimi, kompleks
Vetrovi niso samo vremenski pojav.
Prebava
25.25€
Prijazna mikroflora za otroke
Dobre bakterije za fejst otroke.
15.16€
Kaj so probiotiki?

Vzdolž celotnega prebavnega trakta živi okoli 100.000 milijard bakterij, ki pripadajo več kot 400 različnim bakterijskim vrstam, pri čemer je bakterijskih celic v nas 10-krat več kot vseh človeških celic, njihova koncentracija pa je največja v črevesju. Vloga mikroorganizmov v prebavni cevi še ni v celoti pojasnjena, čeprav je potrjeno, da opravlja vsaj dve koristni nalogi: presnavlja gostiteljevo hrano in ga varuje pred okužbami.

Fruktooligosaharidi (FOS) so topne rastlinske vlaknine, ki spodbujajo rast in aktivnost blagodejnih bakterij (probiotikov) ter uravnavajo izločanje blata in floro v črevesju. Obenem so potrebni za tvorjenje različnih vitaminov, uravnavajo raven krvnega sladkorja, trigliceridov in holesterola. Korenina rožnega korena, macesnov arabinogalaktan in stabilizirani riževi otrobi so izjemni viri FOS.

Kaj so prebavni encimi?

Prebava, torej predelava hrane v manjše enote, ki jih lahko telo uporabi, se dogaja v zgornjem prebavnem traktu ob pomoči slinavke, jeter in žolča ter živčnega in hormonskega sistema. Prebavni encimi so poleg želodčnih sokov in želodčne kisline ključni dejavniki za dobro prebavo in prvi pogoj za uspešno vsrkavanje hranil iz hrane v telo.

Nazaj na vrh

Kreditne kartice

Maestro Mastercard Visa

Brezplačna poštnina

Izkoristite brezplačno poštnino ob nakupu nad 50 eur.

Nakupuj

Avemed d.o.o.

Ekskluzivni zastopnik blagovnih znamk Terranova, Wiley's Finest, P'URE Papaya Care, EcoZiz, Bioandina, Novexpert, Strath, Elete in Bio-Nature.

  Kajakaška cesta 40b, 1211 Ljubljana-Šmartno, Slovenija
  040 825 456
  info@avemed.si