Opis
Terranova Fermentirana kurkuma
Fermentirana korenika kurkume ali indijskega žafrana kot mu rečejo zaradi prelepe oranžne barve, je izboljšana verzija svojih najboljših lastnosti. A kurkuma ne vsebuje le kurkumina, najbolj poznane aktivne učinkovine. Tudi njene druge koristne spojine v procesu fermentacije proizvedejo sekundarne metabolite. Ti so podgovorni za bistveno izboljšano absorbcijo fermentiranega kurkumina (glede na in vitro zlati standard za intestnalno absorbcijo MDCK), ki je v vodni raztopini sicer netopen. Pri fementaciji, ki je strogo kontrolirana, nastane tudi mnogo več fenolnih spojin, s čimer se posledično poveča tudi aktivnost antioksidantov.
Formulacija vsebuje paraprobiotike, ki imajo glede na študije podobno koristno delovanje kot probiotični sevi mlečnokislinskih bakterij. Odmerki fermentirane kurkume so mnogo nižji- za zdrave ljudi so primerni že odmerki med 300- 500 mg.S procesom fermentacije se rastlinske spojine razgradijo in postanejo lažje prebavljive in bolj enostavne. S tem se okrepi njihova biološka uporabnost, prebavljivost in aktivnost. Znanstveno prilagojena starodavna metoda priprave živil ustvarja biokemično aktivna, hranilno izboljšana polnovredna rastlinska živila .
- Za gibljive sklepe.
- 17.2 x boljše vsrkavanje v 24. urah.
- 6,3 x boljša absorbcija v 48. urah.