Poleg zelenjave je tudi jagodičje hranilno gosto živilo: robidnice, borovnice so bogate z antioksidantnimi vitamini in polifenolnimi snovmi, ki aktivirajo pomembne zaščitne celične mehanizme, povečujejo nastajanje antioksidantov v telesu in so dodaten vir vitaminov in mineralov.
Ohrovt je eden najboljših virov vlaknin, betakarotena, klorofila in mineralov in žveplenih spojin, kot so sulforafran in indol-3-karbinol ter folata in vitamina K.
Bučno seme ali bučnice so poleg zdravih maščob bogate z minerali, ki sodelujejo pri tvorjenju kostnine: fosfor, mangan, magnezij. Vsebujejo celo vitamin K, brez katerega prav tako ne gre pri formaciji kosti.
Rdeča pesa, listi in sok, ki vsebujejo folate, vitamin C, kalij, železo, magnezij, baker in betain, ki je pomemben donor metilne skupine.
Špinača, listi, ki vsebujejo karotenoide (lutein in zeaksantin), vitamina C in K, folat in mangan.
Stabilizirani riževi otrobi so najbogatejši vir vitamina E in njegovih izomerov, B-vitaminov, mineralov, vlaknin in esencialnih maščobnih kislin.