Basket 0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

PRENATALNI MULTIVITAMINSKI KOMPLEKS

Najbolj kompleksno prehransko dopolnilo za nosečnice in doječe matere na trgu.

V tebi raste življenje. Podpri vaju.


  • Načrtujete nosečnost oziroma ste že v veselem pričakovanju? 
    Potem je prav, da nekaj svoje pozornosti namenite tudi prehrani! Namreč v času pred, med in po nosečnosti se povečajo potrebe po hranilih, zato bi morale ženske v svojo prehrano vključiti živila z visoko vsebnostjo esencialnih hranil.
  • Kaj se zgodi v teh 40 tednih?
    Telo mamice se intenzivno spreminja in pripravlja na novo življenje. Tako v 9 mesecih nastane kar 2 milijardi novih celic (dojenček)! Med tem časom mora nosečnica zadostiti dovolj hranil za preživetje, rast in normalen razvoj novega bitja.
  • Prehrana plodu = posledica prehrane matere.
    Zavedati se moramo, da je ustrezna prehrana v času nosečnosti in dojenja dolgoročna naložba za zdravje matere in otroka (tudi za njegovo odraslo obdobje – presnovno programiranje). Nasprotno neugodne razmere v nosečnosti lahko vplivajo na tkiva in organe otroka, ki se takrat intenzivno razvijajo. Z zadostnim vnosom energije in hranilnih snovi izboljšamo: sam potek nosečnosti in poroda, razvoj ploda, zdravje mamice, trenutno in poznejše zdravje otroka.

 

Magistra farmacije Sonja Milovanović: 

Nosečnost od A do Ž Kako poskrbeti za prednosečniško obdobje, vsa 3 tromesečja in obdobje dojenja?

V prvi vrsti sledimo uravnoteženi prehrani z zadostnim vnosom sadja, zelenjave, mastnih morskih rib, stročnic in tekočine. Ker pa v osnovi zgolj iz hrane težko pokrijemo vse povišane potrebe po mikrohranilih je dobro prehrano dopolnjevati z izbranimi prehranskimi dopolnili.V kolikor smo samo v vazi načrtovanja nosečnosti, je dobro vsaj 3 mesece pred zanositvijo uživati folat v obliki metilfolata. Pri tem ne pozabimo na vnos esencialnih omega 3 maščob.


Več o izdelkihPrvo tromesečje še naprej uživamo folat za zmanjšanje okvare ploda (kot je okvara nevralne cevi) ter dodamo Terranova Prenatalni multivitaminski kompleks, saj se otrok prične intenzivno razvijati, potrebe po izbranih mikrohranilih pa se povečajo.

Drugo in tretje tromesečje ter v času dojenja uživamo Terranova Prenatalni multivitaminski, ki v svoji kompleksi sestavi pokriva vse kar otrok in nosečnica potrebujeta.

Tako pred, med in po nosečnosti pa ne pozabimo na dodatek omega 3 maščob DHK, ki imajo vlogo pri razvoju možganov in vida otroka, koristijo pa tudi ženski. Priporočamo Prenatal DHA, Wiley's Finest, ki s čistimi in visokimi koncentracijami poskrbi za otroka in mamico.

Kaj svetuje naša strokovna sodelavka, magistra farmacije Sonja Milovanović?
Prenatalni multivitaminski kompleks

Prenatalni multivitaminski kompleks vsebuje formulo, ki združuje kar petindvajset različnih mikohranil, maščob (DHK), fitospojin in drugih nutricevtikov s sedmimi izjemno hranljivimi liofiliziranimi rastlinami ali njihovimi deli, velja za najbolj kompleksno prehransko dopolnilo za nosečnice in doječe matere na trgu. Sestavljajo jo vsi ključni vitamini in minerali v učinkovitih in varnih odmerkih. 

Oblike za nosečnico pomembnih mikrohranil so biološko razpoložljive. Med njimi izstopajo vitamin D3 iz alg, aktivna oblika B12 (metilkobalamin), železo in aktivna oblika folne kisline (l-metilfolat).

Za še boljše celokupno delovanje so dodatna živila, bogata s folatom in ostalimi vitamini, minerali in rastlinskimi spojinami: ohrovtom, špinačo in listi rdeče pese. 


Več o izdelkuPomembni vitamini za nosečnice: 


Železo

Med nosečnostjo se poveča količina hemoglobina v krvi, saj telo nosečnice potrebuje več kisika. Priporočljiv dnevno odmerek za nosečnice v bisglicinatni obliki, ki se veliko hitreje absorbira kakor ostale oblike, ne zapira in preprečuje anemijo.

Mikrohranila

Listni ohrovt, robidnica, borovnica, bučno seme, pesin sok in listi, špinača ter stabilizirani riževi otrobi predstavljajo bogate vire vitaminov in mineralov nujno potrebnih za zdrav razvoj zarodka.

Kalcij Magnezij

Poznate rek, da vsaka nosečnost žensko stane en zob? Kalcij in magnezij sta tista mineral, ki pripomoreta k trdnim zobem in kostem.

Folat (folna kislina)

Folat (folna kislina) med nosečnostjo prispeva k normalnemu razvoju ploda. Telesu najbolje razpoložljiva oblika folne kisline je l-metilfolat, tega telo takoj uporabi in je primerno tudi za tiste ženske, ki imajo moteno presnovofolne kisline v folat oz. zmanjšano aktivnostjo encima MTHFR. Prenatalni multivitamini vsebujejo priporočljiv odmerek folata (kalcijev-L-metilfolat) v obdobju nosečnosti.

DHA maščobne kisline

Za pravilni razvoj ploda, še posebej možganov otroka, so pomembne polinenasičene maščobne kisline še posebej DHA.

100 % brez škodljivih polnil

Ne povzroča prebavnih motenj.

NOSEČNOST
100 % brez potencialno škodljivih polnil

Vsa Terranova prehranska dopolnila so BREZ dodanega sladkorja in sladil, arom, barvil, konzervansov, težkih kovin, sestavin živalskega izvora, gensko spremenjenih organizmov, emulgatorjev, drsil, sredstev proti strjevanju, veziv in stabilizatorjev.

Dokazano varna rastlinska zmes.

Kombinacija ekološko vzgojenih ter divjeraslih zdravilnih in koristnih rastlin v formulaciji je določena glede na znanstvene študije.

Zakladnico antioksidantov zagotovijo liofilizirane jagode: robide in borovnice. 

Ne povzroča prebavnih motenj

Zaradi višjih potreb po mineralih, dopolnilo vsebuje kar osem različnih mineralov. Eden ključnih kompleksa je železov bisglicinat Ferrochel™, ki zagotavlja predvidljivo in konstantno absorbcijo v dvanajstniku, je blag do prebavil in ne povzroča zaprtja ali prebavih motenj.

Primeren ob polimorfizmu MTHFR gena

Po zadnjih raziskavah ima 50 % žensk MTHFR gensko mutacijo. Gre za moteno presnovo folne kisline, ki povzroča zvišan homocistein – med drugim ga povezujemo z neplodnostjo in spontanimi splavi. 


Kaj o Prenatalu pravi naša strokovna sodelavka, magistra farmacije Sonja Milovanović?
Preverite kaj o izdelkih menijo naše stranke:

Ana Ž. Tokuhisa

»Že vrsto let kupujem Terranova izdelke in sem res zelo zadovoljna z njimi, saj nastajajo na osnovi naravnih sestavin in koristijo mojemu telesu, podpirajo moje zdravje ter dobro počutje. Ker sem mnoga leta imela intenziven poslovni način dela in premalo časa za počitek, mi je Terranova s svojimi izdelki pomagala, da sem zagotavljala telesu vse esencialne elemente, ki jih je potrebovalo za tako intenziven režim mojega življenja.

Nina A.

»V prvi nosečnosti sem iskala najbolj naravna dopolnila k prehrani, ki bi vsebovala vse potrebne vitamine in minerale v eni kapsuli. V lekarni so mi svetovali Terranovin Prenatalni multivitaminski kompleks. Ta je odlično poskrbel zame in mojega sina med nosečnostjo in dojenjem.«

Isabela K.:

Lahko bi rekla, da je Terranovin Prenatal osnova vsake nosečnice in doječe mamice. Vsebuje vse esencialne snovi, tudi folat v metilfolatni obliki, ki se enostavno vsrka in izkoristi. A glavni razlog mojega uživanja je varnost izdelka, saj ne vsebuje polnil in aditivov, le mešanico rastlin in izbrane vitamine ter minerale. Tako sem bila celo nosečnost pomirjena, da za svojega otroka vnašam le to kar in kolikor rabi!

Kaj sestavlja to najbolj kompleksno kombinacijo za nosečnice in doječe matere, formulirano na osnovi znanstvenih dognanj?Sestavine

V njem ni kemično sintetizirane folne kisline, temveč superiorna oblika B9- kalcijev L metilfolat, ki jo lahko celice takoj uporabijo. Za še boljše celokupno delovanje so dodana živila, bogata s folatom in ostalimi vitamini, minerali in rastlinskimi spojinami: ohrovtom, špinačo in listi rdeče pese. 

Vitamin B12 je dodan v dobro absorbilni obliki kot metilkobalamin in se pri tvorbi rdečih krvničk odlično dopolnjuje z liofilizirano rdečo peso, ta pa nadalje podpira delovanje tudi ostalih dodanih vitaminov iz skupine B: B1, B2, B3, B5 , B6 in B7, vitaminom C in betakarotenom ter vitaminom E.

V preparatu je tudi holin, ki igra bistveno vlogo za zdrav potek nosečnosti in razvoj ploda in ga prenatalni izdelki na trgu največkrat izpuščajo.

Zaradi višjih potreb po mineralih, dopolnilo vsebuje kar osem različnih mineralov. Železov bisglicinat Ferrochel zagotavlja predvidljivo in konstantno absorpcijo v dvanajstniku, ne draži občutljive sluznice prebavil, ne povzroča zaprtja ali prebavnih motenj.

Omega 3 maščobne kisline oz. DHK se dobro povezujejo z bučnimi semeni, virom omega 3 in omega 6 maščobnih kislin. Ker mora biti preskrba z jodom optimalna, je dodan v varnem odmerku 100 μg.

Sestavine

Poleg zelenjave je tudi jagodičje hranilno gosto živilo: robidnice, borovnice so bogate z antioksidantnimi vitamini in polifenolnimi snovmi, ki aktivirajo pomembne zaščitne celične mehanizme, povečujejo nastajanje antioksidantov v telesu in so dodaten vir vitaminov in mineralov.

Ohrovt je eden najboljših virov vlaknin, betakarotena, klorofila in mineralov in žveplenih spojin, kot so sulforafran in indol-3-karbinol ter folata in vitamina K.

Bučno seme ali bučnice so poleg zdravih maščob bogate z minerali, ki sodelujejo pri tvorjenju kostnine: fosfor, mangan, magnezij. Vsebujejo celo vitamin K, brez katerega prav tako ne gre pri formaciji kosti.

Rdeča pesa, listi in sok, ki vsebujejo folate, vitamin C, kalij, železo, magnezij, baker in betain, ki je pomemben donor metilne skupine.

Špinača, listi, ki vsebujejo karotenoide (lutein in zeaksantin), vitamina C in K, folat in mangan.

Stabilizirani riževi otrobi so najbogatejši vir vitamina E in njegovih izomerov, B-vitaminov, mineralov, vlaknin in esencialnih maščobnih kislin.


Izpostavljeni izdelki:
Dodatni izdelki za vsestransko podporo:


PRENATAL DHA, Wild Alaskan Fish Oil

Genialne mame genialno skrbijo za svoje genije.

Med nosečnostjo in dojenjem je za ustrezen razvoj ploda in otroka vnos dolgoverižnih omega 3 maščobnih kislin še posebej pomemben. Omega tri maščobne kisline so sestavni del vseh celičnih membran v telesu. V drugi polovici nosečnosti se pri plodu intenzivno razvijajo možgani, vendar se ta proces nadaljuje še nekaj prvih let po rojstvu. DHK pa imajo ves ta čas pomembno vlogo pri razvoju možganov in vida. V času nosečnosti in dojenja je priporočljivo morske ribe uživati le 2-krat na teden zaradi njihove onesnaženosti s težkimi kovinami, kar je premalo. V obdobju nosečnosti in dojenja se zato priporoča redno dopolnjevanje z DHK, ki ima vlogo pri razvoju možganov in vida otroka, koristijo pa tudi ženski.


Folat 400 µg, kompleks

Pomemben, še preden zanosite.

Sodobne prehranske navade pogosto vodijo v pomanjkanje folata. Dokazano je, da ženske v rodni dobi ne zaužijejo dovolj folata, zato se njegovo dodajanje priporoča že štiri mesece pred zanositvijo in prve tri mesece nosečnosti. S tem se bistveno zmanjšajo okvare ploda, kot je okvara nevralne cevi. Folat ali vitamin B9 je veliko primernejša izbira tudi za osebe z mutacijo gena MTHFR, ki folne kisline ne morejo ustrezno presnoviti. Tovrstno mutacijo naj bi imelo kar 40 % ljudi.Terranova in Wiley's Finest - Prehrana med nosečnostjo vpliva na več generacij potomcev

 

DNK, naša knjiga genov

DNK, naša knjiga genov, je nosilka dednega materiala, ki smo ga dobili od obeh staršev.

Vendar enojajčni dvojčki, nastali iz istega oplojenega jajčeca, niso popolnoma enaki. Britanski znanstvenik enojajčnih dvojčkov Tim Spector, je dokazal, da dvojčki kljub enakemu dednemu zapisu ne zbolijo za istimi dednimi kroničnimi boleznimi.

Kaj torej vpliva na različno izražanje njihovih genov?
Mlada znanstvena disciplina epigenetika pojasnjuje, kako dejavniki iz okolja vplivajo na izražanje genov ali njihovo delovanje. Ne drži namreč, da so geni naša usoda. Geni so le nabita puška.

Kreditne kartice

Maestro Mastercard Visa

Brezplačna poštnina

Izkoristite brezplačno poštnino ob nakupu nad 50 eur.

Nakupuj

Avemed d.o.o.

Ekskluzivni zastopnik blagovnih znamk Terranova, Wiley's Finest, P'URE Papaya Care, EcoZiz, Bioandina, Novexpert, Strath, Elete in Bio-Nature.

  Kajakaška cesta 40b, 1211 Ljubljana-Šmartno, Slovenija
  040 825 456
  info@avemed.si