Basket 0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Elete CitriLyte elektroliti

NOVO

Elete CitriLyte elektroliti

Koncentrat elete sestavljajo štirje ključni elektroliti magnezij, klorid, kalij in natrij v ionski obliki. Preberi več
12.99€
Koda: EL5055
Zaloga: Na zalogi
Elete CitriLyte elektroliti
Elete CitriLyte elektroliti
12.99€

Opis


Elete CitriLyte elektorliti

Koncentrat elete sestavljajo štirje ključni elektroliti magnezij, klorid, kalij in natrij v ionski obliki, poleg tega pa še visoko vsebnost cinka. Za razliko od drugih konkurenčnih elektrolitskih pripravkov, elete vsebuje tudi za športnike izjemno pomembne elemente v sledeh in ultra sledeh, brez katerih naše celice ne morejo ustrezno opravljati svojih funkcij. 

Elete koncentrat v tekoči obliki obenem omogoča prilagajanje koncentracije individualnim potrebam in tako ustrezno skrbi za ohranjanje hidracije, nadomeščanje izgubljenih elektrolitov, krepitev koncentracije, zmanjševanje utrujenosti, povečevanje kondicije in vzdrževanje energije. elete Kadar potrebujete zelo dober naravni vir energije, se CitriLyte vmeša v mešanico vode in pomarančnega soka. Kombinacija glukoze in fruktoze v soku predstavlja najhitreje dostopen vir energije. 

Priporočljiv dnevni odmerek je 6 ml elete CitriLyte v 2 litrih tekočine.

Elete CitriLyte ima visoko vsebnost cinka, ki:

 • prispeva k vzdrževanju normalne ravni testosterona v krvi
 • ima vlogo pri sintezi beljakovin
 • ima vlogo pri kognitivnih funkcijah
 • ima vlogo pri delovanju imunskega sistema
 • ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom
 • prispeva k ohranjanju zdravih kosti, las, nohtov, kože
 • ima vlogo pri presnovi maščobnih kislin in drugih makrohranil ter vitamina A
 • ima vlogo pri sintezi DNK.


 • Skladno  z WADA (World Anti-Doping Agency).
 • Sledljivost šarž na Informed sports.
 • Brez prehranskih dodatkov (sladil, konzervansov, barvil, arom ali drugih umetnih aditivov).
 • Ne povzroča prebavnih motenj.
 • Za 40% zmanjša količino vode potrebne za učinkovito hidracijo*.
 • Lahko vmeša v  vodo  ali drug poljubni napitek.
 • Najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. 
 • Iz 240 ml pripravite 80 l napitka z elektroliti, iz 60 ml koncetrata elektrolitov pa kar 20 l najljubšega napitka z elektroliti.

Sestavine

Koncentrirana celinska morska voda* (vsebuje elemente v sledeh), prečiščena voda, citronska kislina (iz rastlinskih virov), kalijev klorid, cinkov sulfat. *= iz Velikega slanega jezera v Utahu, ZDA.


6 ml elete CitriLyte vsebuje: magnezij 90mg (24%PDV), klorid  780mg (98%PDV), kalij 260mg (13%PDV), cink 4 mg (40%PDV), natrij 250mg. PDV=priporočeni dnevni vnos.


* J.S. Cuddy, J.A. Ham, S.G. Harger, D.R. Slivka, B.C. Ruby Effects of an electrolyte additive on hydration and drinking behavior during wildfire suppression, Wilderness Environ. Med., 19 (3) (2008), pp. 172-180
Uporaba


Priporočilo / odmerjanje

3 ml elete CitriLyte (čajna žlička) vmešajte v dodajte v 1l vode, soka ali poljubne pijače, pretresite ali zmešajte. Glede na individualne potrebe po elektrolitih ali okus lahko odmerjanje tudi prilagodite. Z elete se vsak napitek lahko spremeni v funkcionalni »športni napitek«. 

Odmerjanje po tabeli omogoča pripravo optimalnega elektrolitskega napitka za vrhunske rezultate. Okus vode se z dodatkom elete bistveno ne spremeni, za ozvežujoč okus lahko vseeno dodte limonin ali limetin sok,  ahko pa elete dodate tudi v tekoče jedi *(npr. v juhe, jogurt…). Priporočljiv dnevni odmerek je 5ml elete v 2 litrih tekočine.

 Za hitro vzpostavitev elektroliskega ravntežja lahko 3ml elete CitriLyte zmešate v 2,5 dcl vode. 

Še bolje, je da elete CitriLyte dodate v mešanico vode in pomarančnega soka. Kombinacija glukoze in fruktoze v soku, se je pokazala kot najhitreje dostopen vir energije. Priporočljiv dnevni odmerek je 6 ml elete CitriLyte v 2 litrih tekočine.
O znamki


Elete

Klinično preizkušeni, koncentrirani elektroliti v ionski obliki.

Elete predstavljajo klinično preizkušeni*, koncentrirani elektroliti v ionski obliki, pridobljeni iz naravnega mineralnega bazena, Velikega slanega jezera v državi Utah. 

Elete vse svoje elektrolite pridobiva z izsuševanjem, zato ne vsebujejo le ključnih elektrolitov, temveč tudi druge elemente v sledeh in ultrasledeh, zato lahko optimalno oskrbi vse naše celice. 


* J.S. Cuddy, J.A. Ham, S.G. Harger, D.R. Slivka, B.C. Ruby Effects of an electrolyte additive on hydration and drinking behavior during wildfire suppression, Wilderness Environ. Med., 19 (3) (2008), pp. 172-180


Kreditne kartice

Maestro Mastercard Visa

Brezplačna poštnina

Izkoristite brezplačno poštnino ob nakupu nad 50 eur.

Nakupuj

Avemed d.o.o.

Ekskluzivni zastopnik blagovnih znamk Terranova, Wiley's Finest, P'URE Papaya Care, EcoZiz, Bioandina, Novexpert, Strath, Elete in Bio-Nature.

  Kajakaška cesta 40b, 1211 Ljubljana-Šmartno, Slovenija
  040 825 456
  info@avemed.si