VOLLAGEN - Edina vegetarijanska alternativa kolagenu z vsemi 18. aminokislinami
Uveljavljena kura med lepotnimi blogerkami in športnimi navdušenci je redno dopolnjevanje z hidroliziranim živalskim kolagenom, kar ob zagotavljanju kofaktorjev lahko predvidoma aktivira proces obnove kolagenskih vlaken. A uživanje živalskega kolagena je lahko problematično, saj se ne ve, v kakšnem okolju je bila vzrejeno govedo, iz katerega so izdelali goveji kolagen. Pri ribjem kolagenu pa je seveda pereče vprašanje nivoja kontaminacije s težkimi kovinami in PCB-ji v ribolovnem okolju oz ribogojnici. Osebe, ki iz etičnih razlogov kolagena ne morejo uživati, doslej niso imele ustrezne veganske alternative kolagenu, saj nadomestki kolagena običajno ne vsebujejo vseh aminokislin, iz katerih nastaja kolagen v človeškem telesu.
Osebe, ki iz etičnih razlogov kolagena ne morejo uživati, doslej niso imele ustrezne veganske alternative kolagenu, saj nadomestki kolagena običajno ne vsebujejo vseh aminokislin, iz katerih nastaja kolagen v človeškem telesu.
Kaj je Vollagen®?
Vollagen® je inovacija na trgu. Sestavljen je iz vseh aminiokislin, ki tvorijo človeški kolagen, pri čemer posnema tudi njegovo razmerje med posameznimi aminokislinami.
Prednosti Vollagena® :
- Aminokisline so pridobljene iz rastlinskih virov. Primeren za vse, tudi za vegane, vegetarijance in osebe, alergične na beljakovine posamezne vrste živali.
- Razmerje aminokislin, ki se zelo dobro razpršijo v vodi, je v identično kot v človeškem kolagenu.
- Sestavljen je iz vseh 18. aminokislin, ki se nahajajo v človeškem kolagenu.
- Izolirane aminokisline se enostavno vsrkavajo v portalno veno.
PRIMERJAVA SESTAVE VOLLAGENA® (sivi stolpci) IN
ČLOVEŠKEGA KOLAGENA (rdeči stolpci)
Vir: Eastoe J.E. The amino acid composition of mammalian collagen and gelatin. Biochem J. 1955 Dec;61(4):589-600. doi: 10.1042/bj0610589. PMID: 13276342; PMCID: PMC1215839.
Izvor Vollagen® kompleksa
V nasprotju z živalskim kolagenom, je Vollagen® izdelan zgolj iz rastlinskega vira. Z mlečnokislinskim vrenjem (fermentacijo) in mikrokapsulacijo ga v večih korakih pridobivajo iz gensko nespremenjenega koruznega škroba. Fermentacija omogoči pridobivanje natančno kombinacije aminokislin, mikrokapsulacija pa ustvari prah, disperzibilen v hladni vodi. Tovrsten postopek se zato močno razlikuje od ostalih prehranskih dopolnil, ki vsebujejo zgolj slabo topne posamezne aminokisline, gradnike kolagena.
Prehranska dopolnila, ki vsebujejo kombinacijo aminokislin, vitaminov, mineralov ter antioksidantov, klinično dokazano pozitivno delujejo na navlaženost in elastičnost kože.
Magnifood Vollagen® kompleksa
Prehranska dopolnila, ki vsebujejo kombinacijo aminokislin, vitaminov, mineralov ter antioksidantov, klinično dokazano pozitivno delujejo na navlaženost in elastičnost kože.
Pri nastajanju kolagena je kot kofaktor potreben tudi vitamin C. Pri Terranovi so se odločili vitamin C zagotoviti s šipkom, aronijo in borovnicami. Omenjeni plodovi so obenem izjemen vir polifenolov. Dokazano je namreč, da polifenoli povečujejo ekstracelularno kopičenje elastina in kolagena, ki sta ključna za vzdrževanje napete nože.
Določene raziskave dokazujejo tudi, da antioksidanti poudarijo proliferacijo fibroblastov, celic, ki v dermisu izdelujejo kolagen, elastin in hialuronsko kislino, zato se je koristno z njimi izdatno podpreti. Poleg že omenjenih plodov z visoko koncentracijo različnih antioksidativnih vitaminov in mineralov ter polifenolov, je v prehranskem dopolnilu tudi matcha čaj najvišje kakovosti (ceremonilagrade). Omenjeni čaj vsebuje skoraj 3x večjo raven epikatehina, epigalokatehina, epikatehin-3- galata kot ostali zeleni čaji. V izobilju je v njem prisoten epigalokatehin-3-galat (EGCG). Ta velja za zelo močan antioksidant, glede na študije 25 do 100 krat močnejši od vitaminov C in E.
Terranova Vollagen® kompleks
Viri:
- DiNicolantonio JJ, O’Keefe JH, Wilson WSubclinical magnesium deficiency: a principal driver of cardiovascular disease and a public health crisis. Open Heart 2018;5:e000668. doi: 10.1136/openhrt-2017-000668
- DiNicolantonio JJ, O’Keefe JH, Wilson WSubclinical magnesium deficiency: a principal driver of cardiovascular disease and a public health crisis. Open Heart 2018;5:e000668. doi: 10.1136/openhrt-2017-000668
- Durlach J Recommended dietary amounts of magnesium: Mg RDA.Magnes Res1989;2:195–203.
- Gillis L, Gillis A. Nutrient inadequacy in obese and non-obese youth. Can J Diet Pract Res 2005;66:237–42
Nazaj na seznam