Kremna korenčkova juha

Sestavine za 2 osebi:
- 400 g svežega korenja (olupljenega)
- 1 čebula
- 5 strokov česna
- 7 dl hladne vode
- pol žličke mletega popra
- 1–2 žlički soli
- 1 žlica česna v prahu
- 1 žlica čebule v prahu
Postopek:
1. Korenje, čebulo in česen olupimo ter narežemo na majhne koščke, da se hitreje skuha.
2. V lonec damo 7 dl hladne vode in vanjo stresemo narezano zelenjavo ter začimbe in zavremo. Ko zavre, na srednji temperaturi kuhamo še približno pol ure (oziroma dokler se korenje ne zmehča).
3. Vodo v kateri se je kuhala zelenjava, prihranimo, vso zelenjavo pa v mešalniku (ali s paličnim mešalnikom) zmiksamo v gladko kremo, po potrebi dodamo še malo jušne osnove.
4. Kremo zlijemo nazaj v lonec in dodamo približno 4 dl tekočine v kateri se je kuhala zelenjava, oziroma toliko, da dobimo želeno gostoto, dobro premešamo in postrežemo.
Po želji dekoriramo z vegansko smetano za kuhanje in posujemo s suhim peteršiljem.
Avtorici recepta in fotografij: Tajda in Tamara Šrot
Nazaj na seznam