Basket 0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Ali ste vedeli, da ljudje, ki zaužijejo dovolj omega-3 živijo dlje?

To je namreč pokazala nedavna študija**, s katero so ugotovili, da so ljudje z visoko vsebnostjo omega-3 maščobnih kislin v telesu manj izpostavljeni različnim obolenjem in so doživeli višjo starost, v primerjavi s tistimi, ki so imeli nizko vsebnost omega-3.
Ali ste vedeli, da ljudje, ki zaužijejo dovolj omega-3 živijo dlje?

Mar to pojasni skrivnost dolgoživosti nekaterih narodov, ki imajo na jedilniku veliko rib in morske hrane ter se izogibajo mastni, procesirani hrani ter hrani živalskega izvora, ki jo sicer veliko zaužijemo na zahodu? Japonci denimo ki veljajo za narod z dolgo življenjsko dobo, zaužijejo zares veliko hrane, ki je bogata z omega-3. Je naključje, da živijo dolgo? Dobrobiti omega-3 so številne: za srce in ožilje, možgane, oči, pri vnetnih procesih, za kožo itn.

Kako pa je z razmerjem med omega-3 in omega-6?

Omega-3 maščobne kisline sodijo v skupino esencialnih maščobnih kislin, ki jih telo nujno potrebuje. A ker jih ne more tvoriti samo, jih moramo zaužiti s hrano oz. prehranskimi dopolnili. Pomembno pa je še nekaj: pravilno razmerje med omega-3 in omega-6. Oboje potrebujemo, a presežek omega-6 (pretirano uživanje procesirane hrane, mesa, mlečnih izdelkov, procesirana rastlinska olja ...) povečuje vnetja v telesu in s tem tveganje za različna obolenja. Prav to je težava na zahodu. Zato je k prehrani nujno dodajati živila z omega-3. Najbolje pa je potrebe telesa po omega-3 pokriti, kar s kakovostnimi prehranskimi dopolnili.

Novost v Sloveniji!

Wiley’s Finest so specializirana omega-3 prehranska dopolnila z dolgo tradicijo in visoko kakovostjo. So edini proizvajalec ribjega olja in omega-3 prehranskih dopolnil na svetu, kjer cel proces proizvodnje, od prevzema rib do olja, poteka v njihovih lastnih obratih. To jim omogoča popoln pregled nad surovinami in popolno sledljivost. Omega-3 pridobivajo iz aljaškega polaka, pri proizvodnji pa uporabijo vse dele ribe, zaradi česar se kakovost dopolnil še poveča. Na voljo je široka paleta omega-3 za odrasle, za nosečnice in otroke, z vitaminom D in K. Vsa prehranska dopolnila si lahko ogledate TUKAJ.

__________________________________________________________

VIRI:

**https://www.news-medical.net/news/20210423/People-with-a-higher-Omega-3-Index-lived-longer-than-others-study-shows.aspx)

https://www.news-medical.net/news/20210423/People-with-a-higher-Omega-3-Index-lived-longer-than-others-study-shows.aspx

https://www.sciencedaily.com/releases/2008/07/080728192645.htm


Nazaj na seznam

Kreditne kartice

Maestro Mastercard Visa

Brezplačna poštnina

Izkoristite brezplačno poštnino ob nakupu nad 50 eur.

Nakupuj

Avemed d.o.o.

Ekskluzivni zastopnik blagovnih znamk Terranova, Wiley's Finest, P'URE Papaya Care, EcoZiz, Bioandina, Novexpert, Strath, Elete in Bio-Nature.

  Kajakaška cesta 40b, 1211 Ljubljana-Šmartno, Slovenija
  040 825 456
  info@avemed.si