Presni in veganski kremni namaz iz sveže repe

Pripravila: Tina Teršak je idejna vodja in glavna šefinja pri Drobtinki v Žalcu, kjer pripravlja presne sladice. Vedno vztraja pri najboljših sestavinah, nikoli ne dela kompromisov pri kakovosti, kar stranke prepoznajo in se k njej rade vračajo. Za Terranova novice je pripravila recept za slasten namaz.

Presni in veganski kremni namaz iz sveže repe
Sestavine:
½ limone (sveže iztisnjen sok)
130 g čez noč namočenih indijskih oreščkov
5 g jedilnega suhega kvasa
1 strok česna
2 ščepca nerafinirane himalajske soli (ali po okusu)
1 žlica bučnega olja

1 srednje velika sveža repa
1 manjša rdeča paprika

Kalčki alfa alfa za dekoracijo.
06-recept-3-2
Pri vseh sestavinah (razen pri soli) za boljši okus in kvaliteto uporabimo ekološke sestavine.

V blenderju zmeljemo čez noč namočene, odcejene in sprane indijske oreščke, sveže iztisnjen sok ½ limone, suhi jedilni kvas, česen in himalajsko sol. Krema mora biti gladka in brez grudic. Tako pripravljeno kremo prelijemo v posodico.

Repo operemo in jo na grobo naribamo. Papriko narežemo na kocke. In vse skupaj primešamo prej pripravljeni kremi. Dodamo ji še žlico bučnega olja in vse skupaj postavimo v hladilnik za 2–3 ure.

Preden postrežemo, okrasimo še s kalčki alfa alfa.

Namaz lahko namažemo na kruh ali vanj pomakamo svež, na palčke narezan korenček, bučke ali kakšno drugo svežo zelenjavo. Pravzaprav je tako dober, da se lahko zgodi, da do kruha in zelenjavnih palčk sploh ne bo prišel … Če pa se po naključju zgodi, da ga kaj ostane, ga lahko v hladilniku hranite 2–3 dni.


Komentarji so onemogočeni za to objavo